Podgoršek: Čebelarstvo potrebuje posebno pozornost, ker vzdržuje slovensko kmetijstvo

Kmetijski minister Jože Podgoršek je ob odprtju čebelarskega sejma ApiSlovenija, ki ta konec tedna poteka ob sejmu Agritech, opozoril na pomembno vlogo čebelarstva in poudaril, da ministrstvo panogi namenja posebno pozornost.


Foto: Ministrstvo za kmetijstvo
Foto: Ministrstvo za kmetijstvo

“Menim, da smo v zadnjem letu naredili zelo veliko za čebelarje, za njihov obstoj in razvoj; ne nazadnje ste čebelarji skupaj s kmeti in živilskopredelovalnim sektorjem zelo pomemben del za zagotavljanje prehranske varnosti, razvoj podeželja in skrbi za okolje. Upam, da v teh težkih časih ne bomo iskali ali kovali osebnih, individualnih koristi ter stopili skupaj za našo stabilno prehransko varnost,” je na novinarski konferenci v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije poudaril kmetijski minister Jože Podgoršek.

Spomnil je, da je ministrstvo lani čebelarjem zaradi pozebe dodelilo pomoč za nadomestilo škode v čebelarstvu. Glede na izzive na svetovnem trgu je sektor čebelarstva vključen tudi v aktualne finančne ukrepe, sredstva pa so se povečala tudi v okviru programa ukrepov na področju čebelarstva v letih

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav