Podjetja lahko še zaprosijo za pomoč zaradi visokih cen energentov

Podjetja lahko do 12. ure oddajo vlogo za subvencioniranje visokih cen energentov na podlagi določila zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje. Roka za oddajo vlog ne bo mogoče podaljšati.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za pomoč podjetjem z namenom omilitve posledic energetske krize v letošnjem letu namenjamo 650 milijonov evrov. Ta denar smo namenili gospodarstvu, da bo lažje prebrodilo energetsko krizo in ohranilo konkurenčnost. Želim si, da čim več prizadetih podjetij izkoristi to pomoč,” je dan pred iztekom roka za oddajo vlog dejal minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Kot je izpostavil, lahko za pomoč zaprosijo tudi mikro, mala in srednje velika podjetja, ki imajo sicer za prvo polovico leta regulirano ceno električne energije. “Ta podjetja so zato v prvi polovici letošnjega leta upravičena do pomoči za zemeljski plin ali tehnološko paro, katerih cene niso regulirane. Obenem pa lahko ta podjetja zaprosijo za pomoč za drugo polovico leta za vse tri energente, tudi električno energijo; v drugi polovici leta

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav