Pogrešanega Klemna Musulina našli mrtvega na območju Krvavca

Kranj, 17. novembra – Policija je danes okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni. Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so truplo našli na višini okoli 1000 metrov. Ugotovili so, da je padel čez višji skalni skok in umrl.

Policija je v sodelovanju z drugimi pristojnimi službami vse od prijave izginotja skušala izslediti pogrešanega. Danes je na območju Krvavca v sodelovanju z gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov, gasilci prostovoljnih društev ter svojci pogrešanega izvedla obsežno iskalno akcijo.

Iskalno območje je bilo danes razdeljeno na kar 61 območij, ki jih je do 12. ure pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. Enajst območij je bilo takih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

V iskalni akciji so uporabili tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca in brezpilotnik.

Za 36-letnim Musulinom iz Trebnjega se je vsaka sled izgubila v noči na prejšnjo soboto, ko se je iz službene zabave domnevno sam peš podal s Krvavca v dolino. Že takoj v soboto je stekla obsežna iskalna akcija z okoli 70 sodelujočimi, našli pa so le telefon pogrešanega.

Vir novice: STA

Podobne teme:

    Ni objav