Ponovni zagon industrijske proizvodnje v številnih podjetjih

Nekatera podjetja, ki so zaradi novega koronavirusa zaustavila proizvodnjo, bodo v torek znova zagnala proizvodnjo. Mednje sodijo Hisense Gorenje in Elan, medtem ko so se v Revozu odločili, da bo proizvodnja stala tudi še ta teden.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Proizvodnja v tovarnah v Velenju se bo nadaljevala v torek, so potrdili v Hisense Gorenju, ki je proizvodnjo začasno zaustavilo 23. marca. Tovarna pralnih in sušilnih aparatov je začela delo v petek, tovarna v Valjevu v Srbiji v ponedeljek, tovarna Mora na Češkem pa bo znova delovala v torek. V družbi načrtujejo, da bodo izpadle delovne dneve nadomestili s prerazporeditvijo terminskega koledarja.

V Elanu se bo v torek na delo vrnila dobra polovica vseh zaposlenih, so dejali v družbi, ki je proizvodnjo začasno ugasnila sredi marca. “Pri tem pa bomo reorganizirali izmene tako, da bo v vsakem prostoru hkrati čim manj zaposlenih,” so napovedali in dodali, da bodo število navzočih zaposlenih povečevali postopno ter v skladu s potrebami delovnega procesa in splošnim stanjem v državi.

Revoz, ki se

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav