Posavsko gospodarsko-logistično središče Feniks območna in državna razvojna priložnost

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, brežiški župan Ivan Molan in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek so v Brežicah podpisal pismo o nameri za vzpostavitev gospodarskega logističnega središča Feniks v Posavju.

Večstomilijonski projekt, ki so začeli pred 16 leti, naj bi v prihodnjih letih uresničili.

Gre za dogovor med brežiško občino in več ministrstvi o razdelitvi nalog pri zagonu zastalega gospodarsko-razvojnega projekta na približno stohektarskem območju med avtocesto in vojaškim letališčem Cerklje ob Krki, je pojasnil Molan.

Dogovor sicer predvideva, da Dars poskrbi za avtocestni priključek, obrambno ministrstvo naj bi zagotovilo zemljišča za premestitev letališkega območja za odmetavanje nevarnega tovora, ki tam, kjer je zdaj, ovira projekt. Ministrstvo za gospodarstvo bi poskrbelo za gradnjo središča in prenos državnih zemljišč na Občino Brežice, ta pa naj bi izvedla komunalno opremljanje.

Molan je še ocenil, da gre za izjemno zemljišče in projekt, ki bi lahko zagotovil veliko novih delovnih mest in za veliko občinsko, regijsko in državno razvojno priložnost.

Med izvedbenimi roki je navedel, da bi morali prihodnje leto urediti nadomestno zemljišče za letalsko odmetavanje nevarnega tovora. Leta 2024 bi lahko začeli komunalno urejanje, Dars

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav