Poslovne priložnosti med koronakrizo: “S februarskega dna smo skočili v višave”

Številna mlada zagonska podjetja so po prvem šoku zaradi epidemije spremenila poslovne modele, ugotavlja Matej Rus. “Njihovo poslovanje je nato eksplodiralo,” dodaja. Da je koronakriza nanje vplivala pozitivno, pravijo tudi na portalu MojMojster.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Leto dni mineva od razglasitve epidemije v Sloveniji, ki je prinesla tudi mnogo omejitev in ustavitev tako v javnem življenju kot v gospodarskih panogah. Kako so se s tem zapletenim položajem spopadli mladi podjetniki, ki so šele na poti vzpostavljanja svojega poslovnega modela in krepitve poslovnih povezav? “Veliko podjetnikov je na krizo sprva odreagiralo z zanikanjem in željo, da situacija čim prej mine. Drugi pa so se odzvali takoj in takoj prilagodili način poslovanja, ki jim bo tudi v novem obdobju pomagal poslovati učinkoviteje in fleksibilneje,” pojasnjuje Matej Rus z Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij Ekonomsko-poslovne fakultete na Univerzi v Mariboru.

Predvsem so poslovanja prilagodili z uporabo digitalnih orodij. “To, kar je na prvi pogled predstavljalo začasno rešitev, se je pretvorila v dolgoročnejšo,” poudari.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav