Pošta Slovenije: Nismo ukinili odmorov v primeru visokih temperatur

Pošta Slovenije zavrača trditev sindikata, da so ukinili petminutne odmore v primeru vročega vremena. “Pošta je junija 2019 sprejela ukrepe za varno delo ob povišani temperaturi zraka. Dokument velja vse od leta 2019 in ni bil preklican,” so poudarili.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so pojasnili, je med ukrepi navodilo, ki določa, da imajo zaposleni pri temperaturi zraka 28 stopinj Celzija ali več občasne kratke odmore. Ob tem so dodali, da so z okrožnico pred poletnimi meseci zaposlene seznanili z ukrepi in priporočili ob povišanju zunanje temperature zraka, prav tako pa so zaposlenim in študentom, ki so na delovnih mestih neposredno izpostavljeni visokim temperaturam, razdelili steklenice, v katerih voda ostane hladna do 12 ur.

Pošta Slovenije se je tudi odzvala na trditve sindikata glede dodatka za deficitarnost in zapisala, da je pripravljena na socialni dialog. Ob tem je poudarila, da se plača delavcev v prometu od leta 2018 stalno viša, zavrnila pa je tudi trditve o škodljivi spremembi sistematizacije delovnih mest.

Sindikat poštnih delavcev je v četrtkovem pismu zahteval, da pošta

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav