Postojnčani, Novomeščanke in Ljubljančani državni prvaki v podjetniškem tekmovanju Popri

V finalu nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, ki ga organizira Primorski tehnološki park, se je v Novi Gorici pomerilo 35 ekip oziroma 98 od skupno 342 tekmovalcev.

Zmage so se tokrat veselili osnovnošolci iz Postojne, srednješolke iz Novega mesta in študenti ljubljanske Fakultete za strojništvo.

Danes je podjetniška komisija odločala, kdo v državi je najprepričljiveje v petih minutah na startupovski način predstavil svoj podjetniški projekt. Komisija je nato v vsaki kategoriji izbrala po tri najboljše ekipe.

Zmagovalna ekipa med osnovnošolci prihaja iz postojnske osnovne šole Miroslava Vilharja, ki je prepričala s podjetniško idejo E-fairytales. Drugo mesto je komisija namenila zamisli Route Security, ki jo je pripravila ekipa osnovne šole Grm iz Novega mesta. Tretja pa je bila ekipa osnovne šole Cerkno z idejo Seed Loop.

Med dijaškimi ekipami je bila najprepričljivejša ekipa dijakinj z Ekonomske šole Novo mesto, srednje šole in gimnazije s podjetniško zamislijo Passionis, naravna sadna šminka. Na drugo mesto so se uvrstile dijakinje Srednje ekonomsko-poslovne

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav