Povečan promet in zastoj na primorski avtocesti

Ljubljana, 8. junija – Promet je danes povečan od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. Na primorski avtocesti je zastoj med Uncem in viaduktom Ravbarkomanda proti Kopru, kolona vozil je dolga okoli sedem kilometrov, potovalni čas se podaljša za 15 minut.

Kot poroča prometnoinformacijski center, je promet zgoščen na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Primorski.

Zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, nastala je okoli trikilometrska kolona vozil, pot se podaljša za okoli pol ure. Zastoj je tudi na cestah Izola-Strunjan v obe smeri ter Šmarje-Dragonja in Šmarje-Koper.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Jelšane, Starod, Sočerga, Dragonja ter Sečovlje.

Zastoji so tudi na Hrvaškem ter v Avstriji proti Sloveniji.

Ta konec tedna poteka športna prireditev Maraton Franja. Danes predvidoma med 16. in 18.20. bo popolna zapora na relaciji Ljubljana-Šmartinska cesta-Sneberje-Dragomelj-Domžale. Na cesti Brezovica-Vrhnika-Borovnica-Podpeč-Ig-Ljubljana bodo občasne polurne popolne zapore do 12.30.

Vir novice: STA

Podobne teme:

    Ni objav