Povprečna cena košarice živil se je znova pocenila

Vrednost povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil je v najnovejšem popisu dosegla najnižjo vrednost. V primerjavi s prejšnjim popisom pocenila za 38 centov oziroma 0,97 odstotka na 38,79 evra.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po podatkih popisa, ki so ga opravili 14. marca, so naslednje tri najugodnejše košarice trgovcev za skoraj dva evra dražje v primerjavi z najcenejšo košarico, med seboj pa se razlikujejo za približno deset centov. Najvišja vrednost najcenejše nakupne košarice na tokratnem popisu znaša 41,07 evra, kar je za približno tri odstotke več kot pri prejšnjem popisu, so danes sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Najcenejšo košarico je imel tokrat Lidl. Sledijo Spar (38,19 evra), Hofer (38,29 evra), Eurospin (38,30 evra), Tuš (40,61 evra) in Mercator (41,07 evra).

Primerjalne analize povprečne vrednosti najcenejše košarice 15 osnovnih živil po navedbah kmetijskega ministrstva kažejo, da so razlike med posameznimi trgovci še vedno sprejemljive. Izstopa le najugodnejši trgovec, ki je v primerjavi s predzadnjim popisom vrednost najcenejše košarice znižal za

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav