Prebita glavna cev drugega najdaljšega predora na trasi drugega tira

Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so prebili glavno cev predora Beka, s 6017 metri drugega najdaljšega na trasi. S tem so prebili osmo od skupno desetih predorskih cevi na trasi.


Foto: 2TDK
Foto: 2TDK

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je preboj druge najdaljše cevi na trasi po navedbah projektnega podjetja 2TDK izpostavila kot pomemben mejnik pri gradnji drugega tira. “To jasno kaže, da projekt poteka dobro in zgledno. Dokazujemo, da se da v Sloveniji še tako zahtevne projekte izvesti pravočasno in v okviru predvidenih stroškov,” je dejala. Izkušnje družbe 2TDK bi bilo po njenih besedah smiselno uporabiti tudi pri drugih projektih.

Razmere niso bile vedno optimalne, a z optimizmom zremo v nadaljevanje projekta, saj je drugi tir Divača–Koper najboljši dokaz tega, da lahko s skupnimi močmi dosežemo velike reči,” je dodal generalni direktor 2TDK-ja Matej Oset.

Preboj predora sta kot pomemben mejnik izpostavila tudi direktor 2TDK-ja Marko Brezigar in vodja projekta Bahadir Oral iz gradbenega podjetja Yapi Merkezi. Omenila sta številne izzive

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav