Pred Karavankami osemkilometrski zastoj, dolge čakalne dobe na večjih mejnih prehodih

Ljubljana, 10. avgusta – Medtem ko se drugi avgustovski vikend, ki ga spremlja sončno in vroče vreme, številni odpravljajo proti turističnim krajem, se nekateri z dopustov že vračajo, kar se odraža na cestah. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je tako nastal kar osemkilometrski zastoj, daljšajo pa se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško.

Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra je najdaljši zastoj pred Karavankami, do zastojev pa prihaja tudi drugje – na podravski avtocesti pred Gruškovjem je 2,5 kilometra dolg zastoj, na vipavski hitri cesti pred Selom proti Razdrtemu štirikilometrski, na dolenjski avtocesti od Ivančne Gorice proti Biču pa kilometrski. Zastoji nastajajo tudi na cestah Slovenski Javornik – Hrušica, Lesce – Bled, Izola – Portorož – Sečovlje in Koper – Dragonja.

Vse dlje pa morajo vozniki čakati tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem večjih. Tako je v Sečovljah za izstop iz države treba čakati dve uri, na mejnem prehodu Dragonja pa več kot dve uri. Na omenjenih mejnih prehodih je treba precej čakati tudi za vstop v državo, in sicer več kot dve uri. Prav tako dve uri je treba za vstop v državo čakati na mejnem prehodu Gruškovje, kjer je čakalna doba za izstop iz države medtem med eno in dvema urama.

Vir novice: STA

Podobne teme:

    Ni objav