Pred kratkim razrešeni prvi mož Elektra Ljubljana o zahtevi vladajoče stranke

Nadzorni svet Elektra Ljubljana je v petek razrešil predsednika uprave Andreja Ribiča. O njegovi menjavi se je govorilo vse od junijske zamenjave predstavnikov države v nadzornem svetu, saj mu vladajoča politika ni naklonjena. To je za 24ur potrdil sam.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ribič je za portal 24ur.com povedal, da je generalni sekretar vladajoče stranke SDS Borut Dolanc v pisarni vodje poslanske skupine SDS-a Danijela Krivca v državnem zboru od njega zahteval, naj zapusti vrh podjetja. Ribič bo o tem podrobneje spregovoril v ponedeljek, ko bo z imeni konkretnih ljudi predstavil politične in druge pritiske, ki jih je bil deležen pred petkovo razrešitvijo s položaja predsednika uprave.

Pojasnil pa je, da so mu najprej ponudili predčasni sporazum z odpravnino, če bi vrh Elektra Ljubljana, podjetja, ki upravlja največje distribucijsko omrežje, po več kot desetih letih vodenja zapustil sam.

Predloga o predčasnem sporazumu mojega mandata in delovnega razmerja nisem mogel sprejeti, saj za to niso bili podani nikakršni razlogi. Nasprotno – glede na razloge, ki so jih navajali, je očitno, da so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav