Premogovnik Velenje je lani znova posloval z izgubo

Premogovnik Velenje je po dveh letih poslovanja z dobičkom lani znova zapadel v rdeče številke. Izguba je znašala 3,8 milijona evrov, medtem ko je leto prej dobiček znašal 3,4 milijona evrov. Zadnjič je z izgubo, 77,2 milijona evrov, posloval leta 2015.


V prihodnjih dveh letih bodo morali po besedah Goloba poleg etažnih prog za pripravo novih odkopov izdelati oz. dokončati tudi kar nekaj investicijskih objektov. Foto: BoBo

Leto 2018 je bilo v Premogovniku Velenje z vidika proizvodnje eno najzahtevnejših v zadnjem obdobju, je v poslovnem poročilu za lansko leto, objavljenem na spletnih straneh Ajpesa, zapisal generalni direktor premogovnika Ludvik Golob. Goloba bo sicer na mestu generalnega direktorja rudnika 21. oktobra nasledil Marko Mavec.

V premogovniku so imeli lani številne težave pri pripravi novih odkopnih polj. Zato načrt proizvodnje, ki je znašal 3,6 milijona ton premoga, ni bil dosežen. Ustvarili so 469.652 ton primanjkljaja. Nekoliko boljši rezultat je bil pri doseganju proizvodnje v energiji, kar je predvsem posledica višje kalorične vrednosti premoga, kot je bila predvidena.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav