Prevozniška podjetja prisiljena v podražitev prevoznin

Precejšnja podražitev energentov, predvsem električne energije in zemeljskega plina, terja odločno ukrepanje, opozarjajo v gospodarstvu. Energetski cenovni cunami najbolj čutijo energetsko intenzivna podjetja, med njimi tudi prevozniška.


Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost
Foto: MMC RTV SLO/Avtomobilnost

Energetski cenovni cunami najbolj čutijo energetsko intenzivna podjetja, med drugim prevozniška podjetja, ki sicer poslujejo dobro, a so zaradi dražjih naftnih derivatov in energije prisiljena v dvig prevoznin. Vlada njihovemu predlogu o zamrznitvi cen energentov ni prisluhnila, kar bo imelo neizogibne posledice, opozarjajo poznavalci razmer.

Prevozniki so pričakovali, da bo vlada po vzoru sosednje Hrvaške zamrznila cene energentov, a to se ni zgodilo. Tako so bili prisiljeni v večjem delu zvišati prevoznine, kar se bo v prihodnjih mesecih odrazilo v višjih cenah končnih izdelkov.

Tako kot se bodo dražila goriva, tako bomo morali mi usklajevati cene in dvigovati cene naših storitev. To se bo preneslo na končnega potrošnika in rezultat bo zelo jasen: višje cene končnih produktov,” opozarja Peter Pišek iz Obrtno-podjetniške

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav