Pri Amazonovem ponudniku računalniških storitev v oblaku ukinitev več sto delovnih mest

Ameriški ponudnik računalniških storitev v oblaku Amazon Web Services (AWS) namerava v ZDA ukiniti več sto delovnih mest.

Razlog za to je nedavna upočasnitev rasti prodaje storitev v oblaku podjetjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Identificirali smo nekaj ciljnih področij organizacije, ki jih moramo racionalizirati, da se bomo lahko še naprej osredotočali na ključna strateška področja, za katera verjamemo, da bodo dosegla največji učinek,” je v izjavi dejal tiskovni predstavnik podjetja AWS, ki je v lasti ameriške multinacionalke Amazon.

Ob tem je napovedal, bodo odpuščanja prizadela predvsem zaposlene znotraj oddelkov za razvoj tehnologij, prodaje in trženja ter tudi v poslovalnicah podjetja. Ukinitev več sto delovnih mest sovpada tudi z odločitvijo podjetja, da v ZDA ukine sisteme brez fizičnih blagajn.

Poteza sicer sledi seriji odpuščanj, ki jih je konec leta 2022 sprožil Amazon. Tedaj je napovedal ukinitev 27.000 delovnih mest v različnih hčerinskih podjetjih. V letošnjem letu so odpuščanja že prizadela zaposlene pri platformi za predvajanje video vsebin v živo Twitch. Na začetku januarja so napovedali, da bodo skupaj odpustili

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav