Primorske novice: Gradbeno dovoljenje za delavsko naselje pri Orehku v kratkem pravnomočno

Potem ko je postojnska upravna enota turškemu podjetju Yapi Merkezi, ki sodeluje pri gradnji drugega tira, konec januarja izdala gradbeno dovoljenje za začasno delavsko naselje pri Orehku pri Postojni, bo to v kratkem pravnomočno.

V okoljski organizaciji Alpe Adria Green (AAG) se namreč nanj ne bodo pritožili, poročajo Primorske novice.

“Po preučitvi izdanega gradbenega dovoljenja smo v AAG mnenja, da izdana odločba izpolnjuje minimalne zahteve za zaščito okolja in narave pri predvidenih gradbenih postopkih, ki smo jih postavili v zahtevi za vstop v postopek izdaje gradbenega dovoljenja,” je za Primorske novice povedal predsednik AAG Vojko Bernard. AAG se je namreč v postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja prijavila kot stranski udeleženec.

V nevladni organizaciji se strinjajo tudi z omilitvenimi ukrepi, ki so jih postavili pristojni naravovarstveni državni organi, zato se na izdano gradbeno dovoljenje ne bodo pritožili. Opozarjajo pa, da se skrb za okolje ne konča z izdajo gradbenega dovoljenja, temveč da bo investitor moral skrbeti za čim manjše obremenjevanje okolja tudi po prevzemu objektov v uporabo in koriščenje, saj da gre v primeru Orehka za naravovarstveno občutljivo področje.

Naselje bo po navedbah spletnih Primorskih novic predvidoma

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav