Protestni shod pred upravo Luke Koper zaradi disciplinskih ukrepov vodstva družbe

Sindikat žerjavistov je dopoldne organiziral shod pred upravno stavbo Luke Koper, na katerem so se zbrali nekateri zaposleni v koprskem pristanišču. Vodstvu očitajo čezmerne in neutemeljene disciplinske ukrepe. Na drugi strani vodstvo vse očitke zavrača.


Foto: SŽPD
Foto: SŽPD

V sporočilu za javnost, ki so ga naslovili tudi na vlado, SDH ter koprsko in ankaransko občino, so zapisali, da je predsednik uprave Luke Koper Boštjan Napast v zadnjem letu že številne sodelavce na vseh ravneh na različne načine opozarjal pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi in jim tudi drugače grozil ter jih ustrahoval. Opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi pa naj bi prejela še dva zaposlena.

Absurdno je, da namerava Napast zaradi škodnega dogodka na kontejnerskem terminalu kaznovati našega sodelavca, ki v času dogodka sploh ni delal, drugi pa je bil le posredno udeležen kot vodja delovnega procesa in se je takrat ukvarjal z drugim škodnim dogodkom. Za oba je taka kazen neutemeljena oziroma zelo čezmerna. Kaj takega v Luki Koper še nismo doživeli. Gre za še

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav