Rastoder nedokončani trgovski del Stožic prodal družbi MG Mind, ki pretežno posluje z MOL-om

Družba Rastoder v lasti poslovneža Izeta Rastoderja je nedokončani trgovski del Stožic prodala družbi MG Mind iz Republike Srbske. Ta je v Sloveniji med drugim lastnica gradbenega podjetja KPL, ki večino poslov ustvari z Mestno občino Ljubljana.


Stožice, nedokončano trgovsko središče. Foto: BoBo
Stožice, nedokončano trgovsko središče. Foto: BoBo

V družbi Rastoder, ki je znana predvsem kot uvoznica in distributerka banan Derby, v Ljubljani pa je dejavna tudi na nepremičninskem področju, so pojasnili, da so prodajo izvedli zaradi konsolidacije naložb v nepremičninskem portfelju. Poslovnež Izet Rastoder je lastnik trgovskega dela ob stadionu in dvorani Stožice postal leta 2017, potem ko je od takratne Družbe za upravljanje terjatev bank kupil terjatve do družbe Grep in kot edini ločitveni upnik v stečaju Grepa kot vlagatelja v projekt Stožice nato prevzel premoženje, s katerim so bile terjatve zavarovane.

Nedokončani trgovski del je namreč nasedli zasebni del projekta gradnje središča, katerega osrednja dela sta največja dvorana in stadion v državi, ki sta v lasti občine. Propadajoče nepremičnine že

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav