Razpis za generalnega direktorja Pošte Slovenije: kdo bo nasledil odpoklicanega Kokota?

Nadzorni svet Pošte Slovenije je objavil javni za razpis za generalnega direktorja družbe, ki bo na tem mestu zamenjal razrešenega Tomaža Kokota. Kandidati morajo vloge posredovati do 10. oktobra.


Pošta Slovenije. Foto: BoBo
Pošta Slovenije. Foto: BoBo

Kot izhaja iz razpisa, objavljenega na spletni strani Pošte Slovenije, mora kandidat za člana poslovodstva – generalnega direktorja, ki bo imenovan za petletno mandatno obdobje z možnostjo ponovnega imenovanja, pripraviti program dela, imeti mora sedmo stopnjo izobrazbe in najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih in/ali vodstvenih delovnih mestih velike gospodarske družbe.

Kandidat za vodenje Pošte Slovenije mora obvladati znanje vsaj enega svetovnega jezika na višji ravni ter imeti strokovne, organizacijske in druge sposobnosti za opravljanje najodgovornejših nalog. Med pogoji je tudi, da kandidat v zadnjih šestih mesecih pred imenovanjem ni imel funkcije v politični stranki, na katero je bil voljen ali imenovan. Dodatno bodo morali kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, predložiti program dela in vizijo razvoja družbe

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav