Renault naj bi v Sloveniji izdeloval novo linijo električnih vozil ampere

Francoski proizvajalec avtomobilov Renault naj bi v Sloveniji proizvajal novo velikopotezno linijo električnih vozil ampere, ki bo delovala kot samostojna enota. Cilj je postati vodilni igralec na tem področju in leta 2031 izdelati milijon vozil letno.


Foto: Reuters
Foto: Reuters

Velikopotezna odločitev je del prizadevanj vodstva francoskega podjetja, da bi pomirilo vlagatelje in hkrati pospešilo kotacijo poslovanja z linijo električnih vozil na borzi – to je bilo namreč nekoliko ustavljeno zaradi slabega povpraševanja in močne konkurence kitajskega trga.

Mestno vozilo naj bi bilo manjše od nove različice kultnega Renaultovega modela R5. Agencija Reuters, ki se sklicuje na dva neimenovana vira, poroča, da naj bi električnega malčka izdelovali v Novem mestu.

Enota električnih vozil ampere od 1. novembra letos deluje ločeno od matičnega podjetja Renault-Nissan, kot znamka pa naj bi se na trgu pojavila prihajajočo pomlad, prvi model naj bi bil sicer na trgu leta 2026.

Ampere zaposluje 11.000 ljudi, med njimi je tretjina inženirjev. Cilji linije ampere so velikopotezni – če za leto 2026 načrtujejo proizvodnjo 600.000 električnih vozil,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav