Ribičem za naložbe v plovila in opremo nekaj več kot 120.000 evrov

Ribičem je za izboljšanje higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev v obliki naložb v ribiška plovila ali opremo za posameznike na voljo 122. 072,24 evra nepovratnih sredstev.

Pridobijo jih lahko v okviru javnega razpisa, ki ga je ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano danes objavilo na spletnih straneh državne uprave.

Upravičenci do sredstev so pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki in ribiči – fizične osebe v skladu z zakonom, ki ureja morsko ribištvo, ki so lastniki, solastniki ali uporabniki ribiških plovil z veljavnim dovoljenjem za gospodarski ribolov, izdanim v Sloveniji, so danes sporočili s kmetijskega ministrstva.

Za izboljšanje higienskih, zdravstvenih, varnostnih in delovnih pogojev za ribiče operativni program Evropskega sklada za pomorstvo in razvoj 2014–2020 podpira naložbe v ribiška plovila ali opremo za posameznike, če te naložbe presegajo zahteve prava EU-ja ali nacionalnega prava.

Vloge bo mogoče oddati od 17. oktobra, razpis pa bo odprt do porabe sredstev oziroma do objave o zaprtju na osrednjem spletnem mestu državne uprave, so pojasnili na kmetijskem ministrstvu.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav