Schipholov izvršni direktor zaradi kaosa na letališču odstopil (dopolnjeno)

Izvršni direktor amsterdamskega letališča Schiphol Dick Benschop je po več mesecih kaotičnih razmer na letališču danes odstopil. “Na lastno pobudo bom Schipholu omogočil nov začetek,” je zapisal v odstopni izjavi.

Eno največjih evropskih letališč v minulih mesecih ni bilo kos močnemu okrevanju letalske industrije po pandemiji covida-19.

Na letališču so se vile dolge vrste potnikov, pogosto je prihajalo do težav pri upravljanju s prtljago, razmere opisuje francoska tiskovna agencija AFP.

“Veliko pozornosti in kritik je slišati na račun tega, kako se Schiphol spopada z izzivi,” je v odstopni izjavi zapisal Benschop in dodal, da bo z odstopom letališču omogočil nov začetek.

Nekdanji menedžer v Shellu je odstop napovedal po sredinem srečanju s člani nadzornega sveta. “Na položaju bo ostal do imenovanja njegovega naslednika,” so sporočili iz Schiphola.

Benschop je prejšnji mesec dolge vrste, ki so se vile na letališču in zaradi katerih so številni potniki zamudili lete, pripisal pomanjkanju letališkega osebja. Zaposleni, ki so zadolženi za prtljago, so ob tem v začetku leta stavkali, pri čemer neprevzeta prtljaga še vedno ostaja problem.

Na letališču so od sredine julija zmanjšali število letov, s čimer

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav