Schipholov izvršni direktor zaradi kaosa na letališču odstopil

Izvršni direktor amsterdamskega letališča Schiphol Dick Benschop je po več mesecih kaotičnih razmer na letališču danes odstopil. “Na lastno pobudo bom Schipholu omogočil nov začetek,” je zapisal v odstopni izjavi.

Eno največjih evropskih letališč v preteklih mesecih ni bilo kos močnemu okrevanju letalske industrije po pandemiji covida-19.

Na letališču so se vile dolge vrste potnikov, pogosto so se pojavljale težave pri upravljanju prtljage, razmere opisuje francoska tiskovna agencija AFP.

“Veliko pozornosti in kritik je slišati na račun tega, kako se Schiphol spopada z izzivi,” je v odstopni izjavi zapisal Benschop in dodal, da bo z odstopom letališču omogočil nov začetek.

Nekdanji menedžer v Shellu je odstop napovedal po srednem srečanju s člani nadzornega sveta. “Na položaju bo ostal do imenovanja njegovega naslednika,” so sporočili iz Schiphola.

Benschop je prejšnji mesec dolge vrste, ki so se vile na letališču in zaradi katerih so številni potniki zamudili polete, pripisal pomanjkanju letališkega osebja. Zaposleni, ki so zadolženi za prtljago, so ob tem na začetku leta stavkali, pri čemer neprevzeta prtljaga še vedno ostaja težava.

Na letališču so od sredine julija zmanjšali število poletov, s čimer so

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav