SDH v svojem imenu in imenu države delničarjem Petrola predlaga menjavo nadzornika

SDH delničarjem Petrola predlaga zamenjavo člana nadzornega sveta. Na skupščini, sklicani za 27. december, bodo odločali tudi o predlogu, da iz nadzornega sveta odpokličejo Aleksandra Zupančiča in imenujejo Roka Ponikvarja.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Slovenski državni holding (SDH), ki je 12,7-odstotni lastnik Petrola, zamenjavo v nadzornem svetu predlaga v svojem imenu in v imenu države, ki je 10,8-odstotna lastnica Petrola.

Zupančičevo zamenjavo predlaga zato, ker je ta predsednik uprave družbe Elektro Ljubljana, v kateri ima SDH večinski delež oz. prevladujoč vpliv, opravljanje obeh funkcij pa ni v skladu z zakonom o SDH-ju, so pojasnili v zahtevi za dopolnitev dnevnega reda skupščine.

Petrol je prek spletne strani Ljubljanske borze objavil nov čistopis dnevnega reda decembrske skupščine. Na njej bodo na zahtevo družb Vizija holding in Vizija holding ena govorili o ugotovitvah vodstva Petrola o nastali škodi zaradi regulacije cen energentov, o povračilu škode s strani Slovenije in Hrvaške ter o vplivu regulacije na poslovanje družbe in skupine v letošnjem in v prihodnjem letu.

Skupščina

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav