Se bo cena naftnih derivatov odslej določala na 28 dni?

Metodologija bi tudi ob sprejetju novega predloga ostala enaka tako, da temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Razlika je samo v 28-dnevnih spremembah cen in ne več 14-dnevnih.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po predlogu, kot je objavljen na spletnih straneh eUprave, bi metodologija ostala enaka, kot je sedaj, ko temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro, bi se pa modelske cene izračunavale na podlagi 28-dnevnih, ne več 14-dnevnih, povprečij cen mineralnih naftnih derivatov.

Ostala določila bi ostala enaka, tudi najvišje dovoljene marže se glede na objavljeni predlog ne bi spremenile. Najvišja dovoljena marža za dizel znaša 0,0783 evra, za 95-oktanski bencin 0,0794 evra in za kurilno olje 0,08 evra na liter. Tudi po novem regulirane cene naftnih derivatov ne bi veljale za servise na avtocestah in hitrih cestah.

Prav tako bi ostalo, da nove cene začnejo veljati ob torkih, bi pa veljale štiri tedne, ne več dva tedna. Nova uredba bi začela veljati

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav