SIJ zavrača očitke, da neupravičeno izplačuje dividende in nagrade, medtem ko prejema državno pomoč

Vlada ne bo dopustila, da podjetja dobivajo državno pomoč, hkrati pa izplačujejo dobičke oziroma nesorazmerno velike nagrade poslovodstvu, je glede napovedanega izplačila dividend SIJ-a po seji vlade dejal minister za okolje Bojan Kumer.


Foto: Vlada RS/Twitter
Foto: Vlada RS/Twitter

Minister za okolje, energijo in podnebje Bojan Kumer je na novinarski konferenci pojasnil, da je državno pomoč štirim hčerinskim podjetjem SIJ-a zaradi energetske krize obravnavala vlada.

Gospodarski minister Matjaž Han je namreč SIJ že pozval, naj njene štiri hčerinske družbe vrnejo državno pomoč, saj je skupščina delničarjev potrdila izplačilo dividend v vrednosti 5,8 milijona evrov. Do zdaj so njegove štiri hčerinske družbe dobile 2,42 milijona evrov državne pomoči.

Ko smo reševali energetsko krizo oziroma draginjo, je bilo zelo jasno zapisano, da morajo pomoč dobiti tista podjetja, ki so pomoči dejansko potrebna in jih je energetska kriza najbolj prizadela.” Kumer je dejal, da so podjetjem namenili ogromno denarja. Ukrepi pa so bili različni za mala, srednja in velika podjetja.

Na eni strani črpanje državnih pomoči, na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav