Sindikalisti pozivajo vlado, naj uvede varovalke pred množičnim odpuščanjem

V drugi sveženj ukrepov je potrebno vključiti varovalko, da tisti delodajalec, ki zaprosi za subvencioniranje plač zaposlenih, teh v času epidemije novega koronavirusa in nato vsaj tri mesece ne sme odpustiti, pozivajo v sindikatu obrti in podjetništva.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Protikrizna zakonodaja, ki se sprejema v času epidemije, je dobrodošla in jo podpiramo,” je zapisala generalna sekretarka sindikata Ana Čermelj in dodala, je njen namen ohranitev delovnih mest v gospodarstvu, v sindikatu pa kljub temu opažajo porast odpuščanja.

Prav zato so se zavzeli za vzpostavitev varovalke, po kateri delodajalec, ki zaprosi za subvencioniranje plače svojega delavca, tega v času epidemije in nato še tri mesece ne sme odpustiti.

Kot je spomnila Čermeljeva, delodajalci po protikoronskem zakonu, ki je v veljavi od sobote, za obdobje med 13. marcem in 31. majem lahko prejmejo državno pomoč v oblikah izplačanih nadomestil plač delavcem, ki so na začasnem čakanju na delu iz poslovnih razlogov ali višje sile, oprostitev plačila pokojninskih prispevkov za delavce, ki

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav