Sindikalna stran protestno zapustila sejo socialnih partnerjev

Predstavniki sindikatov so zapustili sejo Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), na kateri so usklajevali predlog petega protikoronskega zakona, ki ga na seji že obravnava vlada.


Foto: Vlada RS-a
Foto: Vlada RS-a

Vlada predloge obravnava že v sredo, saj so sicer redno četrtkovo sejo prestavili zaradi načrtovanega obiska premierja Janeza Janše na vrhu EU v Bruslju, ki pa je bil sicer nato odpovedan.

Na dnevnem redu za današnjo sejo ima vlada predlog petega protikoronskega zakona, ki je sicer še v usklajevanju med socialnimi partnerji. Med drugim prinaša dodatek za delo zaposlenim, ki delajo v neposrednem stiku z obolelimi s covidom-19, podaljšanje čakanja na delo za določene panoge ter ponovno izplačilo temeljnega dohodka samozaposlenim, ki so zabeležili padec dohodka zaradi covida-19.

Kot so sporočili z vladnega urada za komuniciranje, pa se s predlogom zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic covida-19 tudi določajo ukrepi na področju zdravstva, socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, izvrševanja kazenskih sankcij in

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav