Sindikat: Tudi sobarice Istrabenz Turizma sporočajo, da niso smeti, ki bi jih pometli pod preprogo

Tudi družba Istrabenz Turizem, ki je prav tako v državni lasti, naj bi sobarice prenesla na zunanjega izvajalca. Sindikat delavcev gostinstva in turizma zato vlado in DZ poziva k ukrepanju.


Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Že sobarice v Savi Turizmu so vam jasno povedale, da niso smeti, ki bi jih želeli pomesti pod preprogo, in to vam sporočajo tudi sobarice v Istrabenzu Turizmu,” so zapisali v pozivu predsedniku vlade Robertu Golobu, ministrom za delo, finance in gospodarstvo ter SDH-ju in poslancem DZ-ja.

Opozorili so, da medtem ko zunanji izvajalci storitev čiščenja “kujejo visoke dobičke in se bogatijo, predvsem na račun državnih družb, se delavce, zaposlene v teh družbah, izkorišča na vse možne načine, od sramotno nizkih plač, nižjih dodatkov k plači, težkih in človeka nedostojnih pogojev dela, nižjih izplačil regresa za letni dopust in drugo“.

Kot navajajo, so ti delavci in delavke dnevno izpostavljeni velikim pritiskom, zaradi česar tudi zbolevajo. Za odpravo tega izkoriščevalskega modela ni dovolj, da je ministrstvo za delo spet

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav