Sindikat voznikov avtobusov na protestnem shodu “za dostojne plače”

Člani Sindikata voznikov avtobusov Slovenije se bodo dopoldne zbrali na protestnem shodu pred upravno stavbo družbe Nomago v Ljubljani, kjer bodo pozvali k dostojnim plačam zaposlenih voznikov avtobusov v družbah cestnega potniškega prometa.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Poudarili so, da je njihova glavna zahteva zvišanje plač za letno stopnjo inflacije.

Kot je pojasnil zunanji strokovni sodelavec sindikata in generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije KS 90 Damjan Volf, so glavne delodajalce v javnem cestnem potniškem prometu v zadnjih mesecih večkrat pozvali, da je treba voznemu osebju povišati osnovne plače najmanj za javno priznano letno inflacijo, v višini desetih odstotkov.

Sprehod tudi do stavbe ministrstva za infrastrukturo

“Ker kljub večkratnim pozivom ni prišlo do povišanja osnovnih plač, ki bi pomenilo samo uskladitev z letno stopnjo inflacije, bomo v sindikatu organizirali protestni shod,” je pojasnil Volf.

Po njegovih besedah se bodo po shodu sprehodili tudi do stavbe ministrstva za infrastrukturo, “s pomočjo katerega davkoplačevalci izdatno zalagamo omenjene delodajalce z večdesetmilijonskimi subvencijami”. “Zahvalili se jim bomo za to, da voznemu osebju

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav