Sindikati Fraportu Slovenija: Množično odpuščanje ni upravičeno

Vsi trije sindikati, ki delujejo v družbi Fraport Slovenija, so poslovodstvu družbe poslali stališče do napovedanega odpuščanja. Kot opozarjajo, še niso bile izkoriščene vse preostale možnosti, ki bi opravičevale odpuščanje večjega števila delavcev.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predstavniki sindikatov so že v sredo na sestanku z vodstvom Fraporta Slovenija navedli svoje nasprotovanje napovedanim odpuščanjem. Zdaj pa so pripravili tudi svoje enotno stališče oziroma predloge ukrepov glede presežnega števila delavcev, ki so jih posredovali tudi medijem.

Kot poudarjajo, bi bilo smotrneje izkoristiti možnosti, ki jih v tokratnih kriznih razmerah zagotavlja država v svežnju ukrepov, kot so nadomestila za čakanje na domu in za skrajšan delovni čas. Poleg tega so prepričani, da družba razpolaga z zadostnimi denarnimi sredstvi iz ustvarjenih dobičkov preteklih let, ki bi jih bilo po njihovem mnenju korektno nameniti za reševanje trenutnih kadrovskih nesorazmerij, povzročenih s svetovno zdravstveno krizo, ki pa se po njihovem mnenju izteka.

“Letališče Jožeta Pučnika, ki ga upravlja

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav