Sindikati in Magna bodo natančno opredelili kriterije za odpuščanje

Magna se je zavezala, da bo kriterije za odpuščanje upoštevala tudi v primerih, kjer to zakonsko ni potrebno, je dejal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak.


Predstavniki Magne sestanka niso komentirali. Foto: BoBo

Predstavniki avtomobilskega podjetja Magna in Konfederacije slovenskih sindikatov so se sešli na pogovorih o usodi šestih odpuščenih delavcev, katerih večina je napovedala tožbe. Dotaknili pa so se tudi kriterijev odpuščanja, ki jih želijo formalizirati v kolektivni pogodbi.

Bodo delavci vložili napovedane tožbe?

Predstavniki podjetja Magna so sindikalistom, ki so bili do zdaj prepričani, da so bile odpovedi nezakonite, danes podrobneje predstavili očitane kršitve pogodb o zaposlitvi šestih odpuščenih proizvodnih delavcev. Odpuščenim so ponudili tudi odškodnino v znesku ene bruto plače, če se bodo tožbam odrekli, ti pa bodo odločitev predvidoma sporočili čez tri tedne. Predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak po sestanku ni več popolnoma prepričan o uspehu na sodišču. Poudarja, da si je težko ustvariti objektivno sliko, saj podjetje ni izpeljalo disciplinskih postopkov.

Odpuščanje bo

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav