Šircelj: Gospodarstvo ne more brez bank, banke ne morejo brez gospodarstva

Banke bi morale v krhkem obdobju po epidemiji novega koronavirusa bolj kot lastno dobičkonosnost zasledovati cilj ohranjanja delovnih mest in podjetij v celoti, meni finančni minister Andrej Šircelj.


 Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Na tradicionalni bančni konferenci v organizaciji Združenja bank Slovenije v Ljubljani je minister za finance Andrej Šircelj dejal, da trdno verjame v uspešno okrevanje slovenskega gospodarstva po krizi, ki jo je povzročila epidemija svetovnih razsežnosti. Zelo pomemben delež k temu okrevanju pa bodo prispevale tudi banke, je položil na srce navzočim bankirjem.

Spomnil je, da je vlada v marcu kmalu po razglasitvi epidemije sprejela številne ukrepe za omilitev posledic krize, najprej za pomoč prebivalstvu, nato pa takšne, da bo lahko gospodarstvo preživelo in delovalo naprej, pa čeprav v okrnjenem obsegu. Kar nekaj ukrepov se je nanašalo na bančni sektor, med njimi je izpostavil možnost enoletnega odloga odplačevanja posojil za vse kreditojemalce ter oblikovanje jamstvene sheme za posojila podjetij

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav