Slovenija in Hrvaška bosta na Dragonji obnovili star in zgradili nov most

Slovenija in Hrvaška bosta v Istri ob mejnem prehodu Dragonja skupaj zgradili nov most. Ministra za infrastrukturo obeh držav sta o tem podpisala sporazum. A ker je birokratska pot do novega mostu še dolga, bosta državi najprej obnovili dotrajan most.


Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Most čez reko Dragonjo je bil zgrajen leta 1969, sicer redno vzdrževan, a v tem času nikoli resno obnovljen. Glede na to, da se po njem se v poletni sezoni dnevno zapelje tudi 11 tisoč vozil, je obnova dotrajanega objekta nujna. Pristojna ministra ter predstavniki Družbe za infrastrukturo in Hrvaških avtocest so zato podpisali sporazum o obnovi, nato pa gradnji novega mostu. Projekta sta skupaj vredna približno 1,5 milijona evrov, državi pa si bosta stroške razdelili.

“Ne gre le za most čez Dragonjo, ampak gre za znak res dobrega medsosedskega sodelovanja “ je ob podpisu sporazuma dejal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. “To je dober primer, kako na podoben način uresničiti tudi obnovo drugih mostov, o katerih se tudi pogovarjamo,” pa meni Oleg

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav