Sprejet dogovor za boljšo sledljivost mesa, ki bo v prid tudi potrošnikom

Deležniki v verigi oskrbe z mesom so z ministrstvom za kmetijstvo sklenili nov dogovor o izvajanju sledljivosti porekla mesa. Novost med drugim prinaša jasno povezljivost označb na maloprodajnem računu z označbami na prodajnem mestu.


Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kot so sporočili iz Zadružne zveze Slovenije, so s Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, GIZ mesne industrije Slovenije, Trgovinsko zbornico Slovenije, Sindikatom kmetov Slovenije in Zvezo slovenske podeželske mladine na začetku letošnjega avgusta ministroma za kmetijstvo in za gospodarstvo posredovali usklajen predlog spremenjenega pravilnika o zagotavljanju sledljivosti za nepredpakirano sveže, ohlajeno in zamrznjeno goveje, prašičje, ovčje, kozje in perutninsko meso.

S spremembami se zagotavlja sledljivost porekla mesa oziroma država rojstva, reje, zakola in razseka do maloprodajnega računa ter označevanje na računu v skladu z enotnimi štirimi identifikatorji. “S tem se veljavni pravilnik nadgrajuje na način, da se zagotavlja nedvoumna povezljivost označbe na maloprodajnem računu z označbami na prodajnem mestu. S tem se tudi potrošniku nedvoumno izkazuje njegovo izbiro

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav