Stečaj Mipa pred koncem, poplačali 66 odstotkov terjatev prednostnih upnikov

Stečaj novogoriškega Mipa je tik pred koncem, je povedal stečajni upravitelj Marko Zaman. Preostalo premoženje, ki ga Zamanu ni uspelo prodati na dražbah, je bilo preneseno na DUTB, ki je kot edini upnik dal soglasje za prevzem.

Poplačanih je bilo dobrih 66 odstotkov terjatev prednostnih upnikov. “V postopku so bile v zadnjih mesecih končane aktivnosti v povezavi z unovčenjem premoženja. Zaradi pričakovanega vračila vstopnega DDV-ja, stečajni dolžnik je namreč trimesečni zavezanec za DDV, bo končno poročilo oddano v drugi polovici januarja 2022,” je napovedal Zaman.

Prodana je bila vsa lastnina nekdanjega Mipa v Kromberku in na drugih lokacijah, razen dveh manjših neobremenjenih parcel sredi industrijskega kompleksa v Kromberku. Ostalo je tudi nekaj blagovnih znamk in receptur za izdelke, ki pa jih kljub pozivu ni prevzel nihče. Tako ta lastnina ostaja kot nekakšna knjigovodska vrednost, ki bo na koncu verjetno odpisana.

V stečajnem postopku je bilo priznanih za skupaj 87 milijonov evrov terjatev, od tega za nekaj manj kot 40 milijonov evrov terjatev do ločitvenih upnikov, 4,8 milijona evrov terjatev do prednostnih upnikov in 42,6 milijona evrov terjatev do navadnih upnikov. Prerekanih oz. neizjasnjenih je bilo za 35,5

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav