Steklarna Hrastnik 200 zaposlenih pošilja na čakanje na delo

Steklarna Hrastnik se je ob poslabšanih tržnih razmerah odločila za začasno zmanjšanje proizvodnje. Sprejela je tudi nekatere mehke oblike prenehanja delovnih razmerij v obliki predčasnega upokojevanja in pošiljanja dela zaposlenih na čakanje na delo.


Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

V hrastniški steklarni, ki je del skupine Vaider Group, za katero stoji privatizacijski mogotec in po letošnji analizi Financ najbogatejši Slovenec Igor Lah, so v sporočilu za javnost zapisali, da se celotna evropska steklarska industrija v zadnjih mesecih spopada s posledicami ohlajanja svetovnega gospodarstva in prodaje potrošniških indeksov.

To se odraža na padcu naročil v panogi in rasti zalog pri glavnih poslovnih partnerjih, vse skupaj pa vpliva na poslovanje Steklarne Hrastnik in zahteva prilagoditev poslovanja in proizvodnje tržnim okoliščinam v smeri začasnega zmanjšanja proizvodnje in optimizacije delovnih procesov, so navedli.

Da bi ob teh spremenjenih tržnih razmerah ohranili stabilno poslovanje, je poslovodstvo sprejelo nekatere ukrepe, med drugim mehke oblike prenehanja delovnih razmerij v obliki predčasnega upokojevanja in pošiljanje dela zaposlenih na čakanje na delo. Ukrepe,

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav