Teš 6 bo ob ugodnih cenah elektrike miroval vsaj še do prihodnjega tedna

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), ki bi ga po opravljenih vzdrževalnih delih že morali ponovno zagnati, bo ustavljena predvidoma do prihodnjega tedna, saj so razmere na trgu elektrike še naprej ugodne, so sporočili iz elektrarne.

Vzdrževalna dela so po navedbah Termoelektrarne Šoštanj (Teš) uspešno opravili, a je šesti blok prejšnji ponedeljek, ko naj bi ga po prvotnih napovedih znova priključili v omrežje, ostal v mirovanju. Ker so razmere na trgu so elektrike še vedno ugodne in je elektriko ceneje kupovati, bo blok bo zadnji odločitvi ustavljen vsaj še do prihodnjega tedna.

V času zaustavitve bloka 6 elektriko za potrebe elektroenergetskega omrežja Slovenije in toplote za Šaleško dolino zagotavljajo z blokom 5 in plinskimi enotami.

Teš je je do tokratne zaustavitve neprekinjeno deloval 116 dni, kar je rekord za katerega od blokov v zgodovini Teša. Šesti blok so pred tem ustavili novembra lani zaradi okvare na transportu žlindre kotla bloka.

Teš je letos do ustavitve proizvedel 1051 gigavatnih ur (GWh) električne energije, od tega šesti blok 1039 GWh. Proizvedel je tudi 123 GWh toplotne energije za Šaleško dolino, od tega šesti blok 119 GWh.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav