Teš 6 zaradi napake na elektro fiu čez vikend zaustavljen

Blok šest Termoelektrarne Šoštanj (Teš) bo zaradi napake na elektro fiu ta vikend zaustavljen, so sporočili iz Teša.

V času zaustavitve bloka bo električno in toplotno energijo zagotavljal peti blok, po potrebi pa tudi plinski enoti. Takšne napake se po pojasnilih Teša zaradi načina delovanja in funkcije elektro filtra lahko pojavijo večkrat.

Navedli so tudi, da je nekaj tovrstnih napak mogoče odpraviti med obratovanjem, nekaj pa jih za izvedbo potrebuje zaustavitev bloka. Dela je treba izvesti, da se zagotovijo emisije prašnih delcev v dopustnih mejah, ne glede na moč bloka.

Šesti blok je do vključno petka letos proizvedel 1713 gigavatnih ur električne energije in 165,8 gigavatnih ur toplotne energije.

Povprečna razpoložljivost bloka 6, ki predstavlja tehnološko in ekološko najnovejše stanje tehnike, je bila sicer zadnja tri leta 97-odstotna.

Šesti blok je bil nazadnje zaradi napake ustavljen aprila letos, ker so ugotovili netesnosti hidravličnega olja varnostno reducirne postaje.

Maja so ga ustavili zaradi drugega remonta, do ponovno vključitve v omrežje konec julija letos pa so bila uspešno izvedena vsa načrtovana popravila. Tako

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav