Tibor Šimonka ostaja na čelu GZS-ja, to bo njegov drugi mandat

Člani skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na ustanovni seji z 61 od 94 oddanih glasov za predsednika za prihodnje štiriletno mandatno obdobje znova izvolili Tiborja Šimonko, člana uprave Skupine SIJ.


Tibor Šimonka. Foto: TV Slovenija
Tibor Šimonka. Foto: TV Slovenija

“Stabilno Gospodarsko zbornico Slovenije vidim kot poroka za stabilno gospodarstvo,” je Tibor Šimonka dejal po ponovni izvolitvi. Zbornica mora biti po njegovih besedah “strokovna, konsistentna in načelna, ne populistična”, vladi pa nastavljati ogledalo. Šimonka zagovarja dialog, a na enakopravni ravni, so njegove besede povzeli na GZS-ju.

Gospodarstvo po njegovih besedah potrebuje stabilne in predvidljive pogoje za doseganje rezultatov. Zadnji dve leti je GZS pogosto gasil požare, hkrati pa deloval razvojno. Prenovil je strateške cilje Slovenije in si do leta 2030 zadal doseči 95 milijard evrov izvoza, produktivnost dela v vrednosti 88.000 evrov, 3200 evrov povprečne bruto plače, je dejal.

Nefinančne cilje dvig snovne produktivnosti, napredek na lestvici indeksa digitalizacije gospodarstva in družbe ter znižanje uvozne energetske odvisnosti je po

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav