Tino Komel sprejela namestnica ministrice za zunanje zadeve Italijanske republike Marta Dassù

V torek, 11. februarja 2014,  ob začetku delovnega obiska je ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Tino Komel sprejela namestnica  ministrice za zunanje zadeve Italijanske republike Marta Dassù. Tema pogovora so bili projekti sodelovanj slovenske manjšine. V razmislek je bil podan predlog v okviru iniciative za Jadransko-jonsko makroregijo. Ob koncu srečanja je bila obojestranska pobuda za srečanje na najvišjem nivoju, obeh predsednikov držav, na to temo.

 

 

V nadaljevanju obiska se je ministrica Tina Komel srečala s podtajnikom na Ministrstvu za notranje zadeve Italijanske republike in predsedujočim slovenskemu omizju Filippom Bubbicom.Ključne teme razgovora med sogovornikoma so se nanašale na financiranje slovenskega šolstva, ureditev spominskega parka Visco z muzejem in ostalimi objekti, ki bi služili socialnim in kulturnim dejavnostim slovenske manjšine.

S strani slovenske delegacije je bila dana pobuda za ureditev razmer znotraj slovenskega uredništva RAI v Trstu ter financiranje Primorskega dnevnika.

Predsedujoči slovenskega omizja Fulippo Bubbico je zagotovil, da se bosta obe pobudi obravnavali na omizju.

 

Besedilo in foto: Urad

Podobne teme: