Tuji delavci najprej v karanteno, med domačimi 322 interesentov

“Dobili smo 322 interesentov, ki bi želeli pomagati kmetom pri sezonskih delih. Ne vidim nobene potrebe, da bi dajali prednost tuji delovni sili pred domačo,” o iskanju sezonskih delavcev pravi ministrica Pivec. Tuji delavci morajo najprej v karanteno.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na ministrstvu za kmetijstvo pravijo, da se za sezonsko delo zanimajo brezposelni, študentje, cele družine, delavci na čakanju, upokojenci, tujci. Po drugi strani pa so nad odločitvijo ministrstva, da zaradi epidemije koronavirusa ne dovoli prihoda glavnine sezonskih delavcev v našo državo, razočarani pridelovalci hmelja in tudi lastniki sadnih in zelenjavnih nasadov, ki trdijo, da si z domačo delovno silo doslej niso mogli pomagati.

Sprejet odlok, ki tuje delavce napotuje najprej v karanteno

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je za TV Slovenija pojasnila, da prihoda tujih delavcev niso prepovedali, temveč so začasno zadržali prvi del prihoda predvidenih romunskih delavcev. “V Sloveniji je razglašena epidemija. Sprejeli smo številne ukrepe, da bi zajezili epidemijo, interes ohranjanja javnega zdravja je na prvem mestu pred drugimi interesi.

Na ministrstvu so tako počakali na

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav