Unior v prvem četrtletju z rastjo prihodkov in dobička

Zreška skupina Unior je v prvih treh mesecih letošnjega leta beležila 73,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za dobrih deset milijonov evrov oziroma za 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so sporočili po seji nadzornega sveta.

Kot so dodali, so doseženi prihodki presegli načrtovane za skoraj deset odstotkov, prav tako so bili za dobrih sedem odstotkov višji od doseženih v prvem trimesečju predkoronskega leta 2019.

Skupina je tako v prvem četrtletju ustvarila 7,2 milijona evrov dobička, kar je skoraj dvakrat toliko kot v enakem obdobju lani, ko so dosegli 3,9 milijona evrov dobička, v primerjavi z doseženim dobičkom v treh mesecih leta 2019 pa skoraj pol milijona evrov več.

Na ravni družbe so v tem času beležili 50,1 milijona evrov prihodkov, ti pa so bili za 6,5 odstotka višji kot v enakem obdobju lanskega leta. Doseženi prihodki so načrtovane presegli za dobrih devet odstotkov, hkrati pa so bili za 13 odstotkov višji od doseženih v primerjalnem obdobju leta 2019.

Družba je v prvem četrtletju ustvarila 1,7 milijona evrov dobička, kar je za skoraj 100.000 evrov oziroma šest odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2021 ter nekaj

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav