Uporabnikov mobilne banke že več kot uporabnikov spletne banke

Mobilno bančništvo, ki omogoča poslovanje z banko prek mobilnega telefona kjer koli in v vsakem trenutku, uporablja vedno več Slovencev. V sektorju gospodinjstev je njihovo število sredi letošnjega leta že preseglo število uporabnikov spletne banke.

Povečuje se tudi vrednost plačil, opravljenih v mobilni banki.

V drugem četrtletju je v Sloveniji mobilno banko uporabljalo 1.041.918 fizičnih oseb in samostojnih podjetnikov, spletno pa 1.011.274, je razvidno iz podatkov Banke Slovenije. V tretjem četrtletju se je razkorak še povečal.

Skupno število uporabnikov spletne banke je sicer še vedno večje od števila uporabnikov mobilne banke predvsem zaradi večje uporabe spletne banke med pravnimi osebami.

Hitro se povečuje tudi vrednost plačil, opravljenih prek aplikacij mobilnega bančništva na pametnih telefonih ‒ v tretjem četrtletju je skupna vrednost plačil v Sloveniji in v tujini znašala nekaj več kot dva milijona evrov. To je sicer še vedno le 3,3 odstotka vseh plačil, ki so bila v tem času opravljena v spletni banki.

V Sloveniji je prvo spletno banko za fizične osebe pod imenom SKB net septembra 1997 ponudila SKB banka. Največja slovenska banka

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav