Uprava skupine Luka Koper zadovoljna s poslovanjem: v prvem polletju 169-odstotna rast dobička

Skupina Luka Koper je v prvem polletju dosegla 155,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 35 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček je poskočil za 169 odstotkov, na 41,5 milijona evrov.


Luka Koper. Foto: BoBo
Luka Koper. Foto: BoBo

“Skupina Luka Koper je v prvem polletju leta 2022 poslovala uspešno in dosegla zelo dobre poslovne rezultate,” je v sporočilu ob objavi poročila na spletnih straneh Ljubljanske borze zapisala uprava družbe. Povečanje čistih prihodkov od prodaje so po navedbah družbe povzročili zlasti višji prihodki od skladiščnin, in sicer zaradi podaljšanega časa zadrževanja blaga na skladiščih, ter tudi zvišanje cen in povečan obseg pretovora in dodatnih storitev.

Posledično so porasli dobiček iz poslovanja (EBIT), za 170 odstotkov, na 47,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) za 95 odstotkov, na 63,2 milijona evrov, in čisti dobiček za 169 odstotkov na 41,5 milijona evrov. Na višji čisti dobiček so vplivali še višji finančni prihodki in višji rezultati pridruženih družb, pojasnjujejo v družbi.

Ladijski

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav