V Nemčiji o menjavi službe razmišlja več kot tretjina zaposlenih

V Nemčiji letos o menjavi službe razmišlja 37 odstotkov delavcev, je razvidno iz raziskave, ki jo je naročilo podjetje za analizo kadrov New Work s sedežem v Hamburgu. Prav toliko jih je sicer o novem delovnem mestu razmišljalo lani.

Največ takih, ki so pripravljeni zapustiti staro delovno mesto in se lotiti novih izzivov, je med mladimi med 18. in 29. letom (48 odstotkov), sledi skupina ljudi med 30. in 49. letom (40 odstotkov), je poročala nemška tiskovna agencija DPA. Na drugi strani pa je med tistimi, ki bi menjali delodajalca, le 19 odstotkov starejših od 50 let.

Pripravljenost na zamenjavo službe je visoka kljub aktualni gospodarski krizi in nedavnim pretresom zaradi pandemije covida-19, je pojasnil Frank Hassler iz podjetja New Work. “Podjetja se morajo zavedati, da so prihajajoče generacije bolj agilne in imajo drugačne prioritete,” je poudaril.

Tako naj bi bilo med tistimi, ki so pripravljeni na menjavo delodajalcev, 47 odstotkov takih, ki bi se za to odločili zaradi višje plače. O višji plači v 57 odstotkih razmišljajo zaradi visoke inflacije.

Med pogostimi razlogi Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav