V začetku aprila podpis memoranduma za lažje zaposlovanje državljanov Filipinov

Eno najbolj kritičnih točk v zdravstvenem in socialno varstvenem sistemu predstavlja kadrovska stiska. Domovi za ostarele ostajajo zaprti, ker ni zaposlenih, ki bi skrbeli za oskrbovance. Država se aktivno vključuje v iskanje tuje delovne sile.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

V UKC Ljubljana primanjkuje 163 zdravnikov oziroma toliko kot jih dela v manjši bolnišnici. Zavod za zaposlovanje bo prek zaposlitvenih dogodkov iskal zdravnike v Bolgariji, ta teden so bili v Črni gori, kjer je bilo med drugim veliko zanimanja kadrov s področja zdravstva in socialne oskrbe za delo v Sloveniji.

Ko bodo urejene formalnosti, pa je v socialni negi pričakovati zaposlovanje državljanov s Filipinov. Podpis memoranduma med Slovenijo in Filipini o sodelovanju na področju dela je predviden za začetek aprila, a preteklo bo vsaj še leto dni, da bodo filipinski delavci postali del slovenskega trga dela. Zaposlovali naj bi se v socialnem varstvu. “V poklicih, kjer ni neposrednega stika z oskrbovanci, saj imamo v začetku jezikovno bariero. A imamo veliko poklicev, kjer ni neposrednega stika z

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav