Večina poslovodstev državnih podjetij si je med epidemijo zniažala plače, toda obstajajo izjeme

SDH je v času epidemije nadzornikom državnih družb naložil, naj si v luči solidarnosti do družbe znižajo sejnine. Nadzorniki so res sledili priporočilom SDH-ja, večina poslovodstev državnih podjetjih pa si je znižala plače.


Foto: BoBo
Foto: BoBo

Država se je lani odpovedala prispevkom, da bi gospodinjstva in podjetja v času epidemije plačevala nižjo ceno elektrike. Nadzorni svet Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) si je iz naslova solidarnosti znižal sejnine za 20 odstotkov, uprava pa si je nasprotno plače dvignila, generalni direktor zasluži dobrih 1500 evrov več kot lani pred epidemijo oziroma 12.600 evrov bruto na mesec.

Uprava je imela zelo zahtevno delo v lanskem letu, v sled epidemije, poravnave, nakupov določnih družb. Zasluži si to, kar dobijo in ti prejemki so v skladu z zakonodajo,” je za TV Slovenija Franc Dover, predsednik nadzornikov HSE-ja.

V skladu z zakonom že, kaj pa v skladu s solidarnostjo? Zavarovalnica Triglav je lani imela dobrih 70 milijonov evrov dobička, kar je nekoliko manj kot leto pred tem. Dividend pa

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav