Vlada bo z 12 milijoni evrov dokapitalizirala stanovanjski sklad

DUTB in Stanovanjski sklad RS sta oktobra podpisala pogodbe za prenos zemljišč, primernih za gradnjo javnih najemnih stanovanj v Ljubljani, Novi Gorici in Novem mestu. Vlada pa je zdaj sklenila sklad še dokapitalizirati z 12,28 milijona evrov.


Vlada bo Stanovanjski sklad RS dokapitalizirala z 12 milijoni evrov. Foto: BoBo

Kot so po seji vlade sporočili z urada vlade za komuniciranje, je namensko povečanje premoženja stanovanjskega sklada potrebno zaradi potreb po dodatnih nepremičninah in zaveze glede števila javnih najemnih stanovanj, kar je opredeljeno tudi v resoluciji o nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025 in akcijskem programu.

“Stanovanjski sklad opravlja vlogo glavnega izvajalca nacionalne stanovanjske politike, pri čemer je vodilo načelo javnega interesa in dolgoročno zagotavljanje kakovosti bivanja za vse prebivalce. Posebno pozornost se posveča mladim, starejšim in ranljivejšim skupinam prebivalcev,” so poudarili na vladnem uradu.

Stanovanjski sklad opravlja vlogo glavnega izvajalca nacionalne stanovanjske politike, pri čemer je vodilo načelo javnega interesa in dolgoročno zagotavljanje kakovosti bivanja za vse prebivalce.

Vir novice

Podobne teme:

    Ni objav